Recent Posts

Wednesday, 29 January 2014

Praktikal Di MBKT

Baru hari ni Lin nak update blog ni... Agaknya debu blog dah tebal mana dah agaknya kan... hehehe... Hari ni hari Selasa, maknanya dah seminggu Lin berpraktikal di MBKT ni.. Lin praktikal di Jabatan Penyelenggaraan Bangunan.... Jabatan ni betul-betul bersebelahan dengan kolam renang... Jangan risau, Lin tak mengintai orang mandi or berenang.... hahahah....

Kolam renang pulak bersebelahan dengan KFC… Apa maknanya itu…. Hehehe… Tapi takdelah pulak Lin pergi makan KFC tu… Tengok dari dekat sudahlah… hahaha…

Alhamdulillah, pegawai-pegawai sini semuanya ramah dan mesra… boleh dikatakan hari-hari jugaklah Lin dan bad dibawa lawat tapak projek bawah MBKT… Hari-harilah buku log praktikal penuh kot… Kenapa kot tu??? Sebabnya tak tulis lagi, cuma tanda apa yang lin buat hari hari je… Matilah kalau lecturer datang main serbu baru kalut nak buat… apa nak jadilah dengan Lin ni kan…. Hehehe…

Cerita semalam adalah Lin pergi lawat satu tapak ni… Kawasan ni di panggil Perumahan Kondo Rakyat… Pastu dapatlah berkenalan dengan 2 orang pegawai dari Kementerian Perumahan Kesejahteraan Tempatan… Puan Asiah dan Puan Hayati…. Peramah betul diorang ni… Siap bercerita asal dan mana diorang pernah belajar… Puan Asiah tu juga alumni UiTM Shah Alam… Syok jugak bila dapat jumpa senior kita ni… Hehehe…

Kat sini banyak perkara atau Lin patut sebut ILMU, yang dapat sepanjang seminggu Lin berada di jabatan ni… Setiap kali orang tanya berapa lama praktikal ni, Lin hanya jawab sebulan je… Semua kata macam sekejap sangat praktikalnya… Tak mengapalah, sekejap pun dapat jugak sedikit ilmu kan… 23 Februari ni tamatlah latihan praktikal Lin… Penat rupanya kerja ni… Sampai pegawai kat sini pernah tanya Lin, antara kerja dengan belajar yang mana Lin pilih… Lin jawab belajar lagi Lin pilih… hehehehe…. Penatnya, balik praktikal mandi sembahyang semua terus baring tido…. Hehehe… Penat sangat kononnya…. Hehehehe….

Monday, 13 January 2014

Ucapan Ikhlas Dari Hati Lin

Bila telefon makin slow, lin pon membuat proses mencuci segala benda alah dalam telefon ni untuk meringankannya kembali. Dalam proses membuang meseg2 yang banyak dan berat makan space telefon ni baru lin teringat kawan lin pernah pesan segala order dan pembelian orang kena simpan. Bila lin check balik lin dah delete hampir keseluruhannya. Masa tu jadi sedih sangat sebab meseg yang lin buang tu adalah meseg pembelian dan pertanyaan customers lin...

Gatal sangat tangan nikan nak pergi buang semua benda alah dalam telefon ni. Games yang berat2 tu xde plak lin nak unistall. Penyesalan yang tiada berkesudahannya. Last2 lin dah separuh hati dah dengan kekecewaan diri ni terjumpalah meseg customer lin yang dah kebawah sebab yelah lepas dapat barang tu tak meseg dah lepas tu. Jadi meseg baru mentenggelamkan meseg lama. Tak mengapalah, hati kembali terpujuk bila last2 ada lah jugak meseg customer yang masih lin simpan. Haih lega hati lin...

Terima kasih lin ucapkan kepada sesiapa yang membeli apa2 barang yang lin promotekan di dalam blog ini.... 



Saturday, 11 January 2014

Sutera Exclusive Dari Terengganu

Seperti yang korang tahulah jugakkan. Sutera Exclusive Terengganu ada ciri-ciri yang tersendiri dan sangat cantik bila kain pasang ini dibuat baju. Terutamanya untuk majlis formal. So, dia mintak lin tolong promotekan kain sutera exclusive yang dia usahakan ini. 

Sebelum tu lin nak terang dulu sebab kalau ada pembaca blog ini berminat dan berkenan kepada corak kain sutera exclusive yang lin tayangkan di bawah. Sesiapa yang berminat bolehlah membuat tempahan kepada lin. Sesiapa yang nak buat tempah tu kenalah cepat sebab lin akan periksa stok daripada dia dan jika stok itu tiada, perlu ambil sedikit masa untuk mempersiapkan corak kain sutera exclusive tersebut. Untuk menunggu pesanan separuh dari harga kain sutera itu perlu dibayar sebagai deposit dan apabila kain itu sudah siap, sebelum diposkan perlulah membayar baki harga kain tersebut. Jika tempahan yang dibuat mempunyai stok, maka untuk membelinya hendaklah membayar harga kain tersebut sebelum diposkan. Hanya serius buyer sahaja yang akan dilayan.

Boleh pm lin di talian ini 014-5486702 untuk membuat tempahan.











Sutera Crepe Dari Terengganu

Seperti yang korang tahulah jugakkan. Sutera Terengganu ada ciri-ciri yang tersendiri dan sangat cantik bila kain pasang ini dibuat baju. Terutamanya untuk majlis formal. So, dia mintak lin tolong promotekan kain sutera yang dia usahakan ini. 

Sebelum tu lin nak terang dulu sebab kalau ada pembaca blog ini berminat dan berkenan kepada corak kain sutera yang lin tayangkan di bawah. Sesiapa yang berminat bolehlah membuat tempahan kepada lin. Sesiapa yang nak buat tempah tu kenalah cepat sebab lin akan periksa stok daripada dia dan jika stok itu tiada, perlu ambil sedikit masa untuk mempersiapkan corak kain sutera tersebut. Untuk menunggu pesanan separuh dari harga kain sutera itu perlu dibayar sebagai deposit dan apabila kain itu sudah siap, sebelum diposkan perlulah membayar baki harga kain tersebut. Jika tempahan yang dibuat mempunyai stok, maka untuk membelinya hendaklah membayar harga kain tersebut sebelum diposkan. Hanya serius buyer sahaja yang akan dilayan.

Boleh pm lin di talian ini 014-5486702 untuk membuat tempahan.











Batek Cotton Lukisan Terengganu

Yang macam semua tahulah kan. Lin kan asal dari Terengganu. So lin ada sorang kawan ni yang sedang membuat bisnes batek. Seperti yang korang tahulah jugakkan. Batek Terengganu ada ciri-ciri yang tersendiri dan sangat cantik bila kain pasang ini dibuat baju. Terutamanya untuk majlis formal. So, dia mintak lin tolong promotekan kain batek yang dia usahakan ini. 

Sebelum tu lin nak terang dulu sebab kalau ada pembaca blog ini berminat dan berkenan kepada corak kain batek yang lin tayangkan di bawah. Sesiapa yang berminat bolehlah membuat tempahan kepada lin. Sesiapa yang nak buat tempah tu kenalah cepat sebab lin akan periksa stok daripada dia dan jika stok itu tiada, perlu ambil sedikit masa untuk mempersiapkan corak kain batek tersebut. Untuk menunggu pesanan separuh dari harga kain batek itu perlu dibayar sebagai deposit dan apabila kain itu sudah siap, sebelum diposkan perlulah membayar baki harga kain tersebut. Jika tempahan yang dibuat mempunyai stok, maka untuk membelinya hendaklah membayar harga kain tersebut sebelum diposkan. Hanya serius buyer sahaja yang akan dilayan.

Boleh pm lin di talian ini 014-5486702 untuk membuat tempahan.

Jenis A




Jenis B



 












Thursday, 9 January 2014

Rahsia di lubuk emas atau hati??

Nak tahu satu rahsia...
hehehe... 
klik di sini.... 



tapi jangan marah bila dah buka tu... 
lin mintak maaf ok... hehe...



Monday, 6 January 2014

SABUN DOUBLE GLUTA

SABUN TENGAH HOT SEKARANG NIE..

.SAPA NAK CEPAT BOOK N PAYMENT DALAM 

MASA 24 JAM

PRODUK NIE CAM PISANG PANAS KEJAP JA 



HBS.. CEPAT YA..

BERMINAT TERUS SMS 014-5486702

BERAT 105G

HARGA:

PIECE= RM38

FREE POS LAJU

BERAT: 105G

APA FUNGSI SABUN NIE ??

1. memutihkan kulit
2. melembut & melicinkan kulit
3. boleh merawat masalah jerawat badan
4. sesuai utk semua jenis kulit
5. selain memutih, sabun ni dapat merawat kulit
6. kesan seawal 7 hari (sekali guna pun dah nampak kesan)
7. tak semua kulit peeling walaupun tak peeling tetap akan dapat kulit yg putih
8. tak merbahaya & sakit bila peeling sbb sabun ni bertindak membuang sel kulit mati & gantikan sel kulit yg lebih cantik & sihat
9. bau yang wangi

CARA-CARA MENGGUNAKAN DOUBLE GLUTA SOAP
☆ pakai macam sabun biasa waktu mandi
☆ utk badan, biarkan dlm 15-20 min & bilas
☆ kulit akan berasa sedikit gatal diawal penggunaan sabun ni
☆ gunakan losyen bila kulit peeling utk elakkan kulit kering
☆ gunakan sunblock di siang hari untuk memelihara kulit yg terdedah dan untuk menjaga kulit ( selepas mengelupas)
☆ utk kulit lebih putih, halus & lembut, gunakan secara berterusan selama 2 bulan kandungan

Sunday, 5 January 2014

FELINA INCH LOSS LOTION

aa aku nak perkenalkan produk yang hot dipasaran pada masa sekarang. semua orang nak tampil cantik dan anggun! tapi macam mana? kena keluarkan duit la untuk hasil yang memuaskan :) ramai y nak cantik tapi takut nak keluarkan duit, ada lemak2 yang berlebihan? hah malu macam mana nak buang? segala nya mungkin dengan lotion inch loss yang murah ni. hanya sapu dan tadaaaaaaaaaa kurus cantik menawan :)

HARGA SEBOTOL : RM 75 free postage



dapatkan segera untuk hasil yang cepat dan mengagumkan hanya dengan RM 75 !

1) LOTION yang wangi dan tidak terlalu panas malah ianya dingin dan mesra pengguna dan amat sesuai buat ibu dalam pantang.
2) Hanya sekali sapuan dah boleh lihat perbezaan inci anda jadi pastikan ukur sebelum guna!
3) LOTION yang di formulasikan dari bahan-bahan semulajadi yang selamat. 
4) Boleh sapu pada bahagian y hendak dikuruskan x kira pada lemak byk atau sedikit. 
5) Yang pasti dengan INCHLOSS LOTION ini pengeluar sudah hantar untuk di bacakan 30 juzuk Al-Quran di Maahad tahfiz Bukit Mertajam Penang. ( jangan langkah simpan di tempat yang sesuai ). 
6) Rasa berangin dan boleh di pakai sekali dengan korset atau bengkung.
7) Tidak terlalu panas hanya suam-suam tapi kita boleh rasa  tindakbalas lotion.
8) Boleh hilangkan double chin (sapukan secara tipis dibahagian dagu ).

cara guna FELINNA  INCHLOSs LOTION ?

Picit secukupnya dan sapu pada bahagian badan yang nampak tak berapa nak cantik sambil membuat urutan ringan dengan gerakan membulat (pusingan arah ikut/lawan jam) sehingga ia meresap sepenuhnya ke dalam kulit.
Sapu dua kali sehari, selepas mandi pagi dan malam.
Boleh gunakan oleh lelaki dan wanita. bukan perempuan sahaja, lelaki pon boleh !

BEDAK ARAB KOKURYU ORIGINAL

BEDAK ARAB KOKURYU ORIGINAL



HARGA 50G : RM50 SAHAJA
FREE POSLAJU
FREE KOKURYU SPONGE


available colour for 50g:
CHERRY PINK
CHERRY
ROSHELLE
ORANGE BLUSH
RUSSET



1. Cherry = Untuk Kulit Cerah & Sederhana (mahu nampak kemerah-merahan )

2. Cherry Pink = Untuk Kulit Lebih Cerah ( mahu nampak kemerah-merehan )

3. Russet = Untuk Kulit Sederhana/ Natural (sesuai untuk semua jenis kulit esp asian people)

4. Roshelle = Untuk Kulit Kuning Langsat / Kulit Cerah 

Keistimewaan Bedak Arab

~ mengikut aliran darah
~ kemas dan sekata
~ tidak menghitam dan menggelapkan kulit
~ sgt bagus bila berpeluh (bertambah cantik) 

~ tidak melekat pada tisu @ tudung

~ mengecutkan jerwat

~ tidak berminyak dan ringan

~ tahan selama 8 jam

~ suci dan halal utk di bawa solat

~ mempunyai uv protection

SET COLLAGEN PLUS VIT E

1 Set Collagen Plus Vitamin E

SHUKLIN 'AILIN SHOP
RM 38 FREE POSTAGE

HOTLINE : 014-5486702
WECHAT / WHATSSAP / SMS


1. Set krim siang
2. Set krim malam 
3. serta sabun

FUNGSI Set Collagen Plus Vitamin E:

♥ Memutihkan wajah
♥ Menghilangkan bintik-bintik hitam, jerawat dan bekas jerawat di wajah
♥ Mengecilkan pori-pori
♥ Menganjalkan kulit wajah
♥ Membuat wajah putih dan berseri

KOMPOSISI Set Collagen Plus Vitamin E:
♥ COLLAGEN PLUS VIT E WHITENING BEAUTY SOAP
♥ COLLAGEN PLUS VIT E WHITENING BEAUTY DAY CREAM 
♥ COLLAGEN PLUS VIT E WHITENING BEAUTY DAY CREAM 

CARA PEMAKAIAN Set Collagen Plus Vitamin E:
♥ Krim Siang (Kuning) Vit. E - dipakai siang hari dengan cara menyapau rata secara nipis di serata wajah
♥ Krim malam (putih) untuk dipakai waktu malam selepas membasuh kulit dengan cara menyapu rata secara nipis ke serata kulit wajah.
♥ Dapat digunakan sebagai alas bedak / pelindung dari sinar matahari.
♥ Wajah akan kelihatan bersih dan putih dalam masa secepat 1 minggu.

Laptop ku oh laptop ku....

Laptop lin kembali rosak... hard disk pulak tu yang rosak... ni luahan melalui skrin telefon je.... kecik dan tak puas nak menulis begini...


Masa kuar gini memang window dah tak boleh buke... ada orang kate sebab bad section bile format jadi ok balik... rupenye tak jugak... selepas format tu graphic card pon hilang dan tak boleh install balik...

Masa kuar warning cakap hard disk dah ada probs tu memang awal2 dah transfer dan copy segala file penting ke dalam external hard disk dan pendrive...

Tak boleh bayang kalu tak sempat buat back up memang menangis tak gune jugak la... banyak jugak ujian ketabahan diri ni... 

Ada masalah pulak dengan supplier... bile bank in duit kate dah pos kan tapi bile track and trace cakap invalid number... tengah tunggu la sekarang ni tindakan supplier... 

Kesian customers lin yang baru beli... lin akan try jugak barang yang dibeli tu sampaike tangan customers lin... kalu tak, duit kena refund balik.... nanti customers dah tak percayakan lin dah... doa2 jela agar supplier tu tidak menipu kite semua... amin...


Pastu lin ada cara lain untuk membuat duit tambahan... korang klik je link yang lin bagi ni... korang akan tahu rahsia buat duit... hehe... http://MegaStoon.Com/?share=246272 

Selamat mencuba dan jangan lupa nak klik... kalu tak klik mesti rugi... baik tahu dari tak tahu langsung.... hehehe...

Seindah cintamu masih lagi tertangguh.... nak habiskan penutup tapi masalah laptop tulah sedikit menyumbangkan the delay completion of work.... hehe