Recent Posts

Thursday, 15 December 2011

final dah makin hampir....

wah. tgk tajuk pon dah boleh agak aku dalam keadaan yang macam mana skunk nie kan2x.... gementar... semoga segala urusan dipermudahkan....

Wednesday, 14 December 2011

sedikit malas....

owh test, owh test, owh test.... prepared dh.... huhuhuhu...

Tuesday, 6 December 2011

moA concert... teruja habis........... hehehehehe....

skunk nie kan ak baru ade mase nak update blog ak nie. haa, nie yg ak nak story2 nie. kehangatan nyer masih terasa smpai la nie. masih terbayang agi di dalam bayangan ingatan. hehehehehehehe.

malam sebelum tu ak dah memang takleh nak tido lena. seperti yg ak dah bagi taw dulu, ak nie kan insomnia. pkul 4 pagi mata ak baru la terasa mengantuk tapi cube nak tido, ngiring kanan, ngiring kiri tido tak lena jugak. sebab nyer terlalu teruja kan.

3 Disember 2011, tarikh yg paling best pernah ak wase la. bangun dari tido pukul 7 tu ak terus memikirkan baju ape yg ak nak pakai pada hari tu. ape yg berlaku hari tu??? konsert moA yg ak duk countdown la sbelum tarikh nie menjelang.

aku bersiap and then terus pergi seksyen 2 sebab ak dah janji dgn kakak ak nak jupe kat sana. dah pukul 11.20, hampir setengah jam jugak ak duk tunggu kakak ak nie. janji melayu betol la. dia sampai jer, ak terus bagi isyarat suh naik bas U80.

then, ak turun la kat LRT bangsar untuk pergi ke Kelana jaya pulak. dari Kelana Jaya tu, ak n kakak ak amik teksi pergi ke one utama. yg ak jeles nie, lam rmai2 VIP tiket tu yg seramai 3700 org nie, hnya 10 org jer yg akan terpilih utk press conference. and u know what, kakak ak terpilih. owh mak. press conference tu kat hotel one world. owh mak, cantik sangat.

sebelum berlangsung nyer press conforence tu, cewah ayat ak, hehehe.. kitorg gi mkan dulu kat seoul garden. mmg best giler la sebab nyer ak bleh mkn sebanyak mne yg ak suke dalam mase 3 jam. memang heaven giler la. macam2 yg ak makan macam tak igt dunia. heheehhehe.



after that, ak jalan2 lam mall one utama tu sampai sakit kaki ak. nak bagi taw beasar nyer. kalu datang dengan ayah ak nie mesti best. shopping sakan la ak buat nyer. hehehe. ak rancang nak tengok wayang citer ombak rindu sambil tunggu kakak ak habis press conference tu tapi di tarik nyer tangan ak nie suh teman yer kat hotel tu.

wah, mujur la ak gi ikut dia ke hotel tu. rupe2 nyer hotel tempat penginapan artis2 korea nie. owh mak. syok giler tengok depan.

nie member B1A4. super junior ak tak sempat amik gambar diorg. sedih sgt tapi kat konsert ak amik banyak sebab ak nyer seat VIP, so sgt dekat ak dpt lihat diorg menari n menyanyi. owh mak, syok nyer. hehehehe.

kosert tu start jam 7.30 petang. mule2 tu Miss A yg kuar. owh mak, suzy sgt lawa dari dekat. memang heaven la kali nie dapat tengok jelas2. hehehehe.

video

nie video Miss A. sori la gambar tak lawa sgt. huhuhuh.

dah2, ak tak nak buang mase agi. ak terus nak citer sal super junior. haa, se agi ak tak bagi taw tadi. stadium tu dah macam konsert suju jer taw. sebab nyer penuh dengan sapphire blue jer. maybe ad lightstick color len tapi dah tenggelam kot color tu. kihkihkih.

nie gambar yg paling lawa ak wase laa, so ak letak dalam nie ok. hehehehe.







biler ak balik tu kan. terus ak jadi rindu teramat sangat kat diorang nie. biler lagi la dapat jupe tu. tapi skunk ak dah siap simpan duit sebab nyer leeteuk dah comfirm kan mase press conference, SS4 akan diadakan di Malaysia. owh mak... syok giler wase.... heheheheheh....

so nie la citer ak untuk kali ini.... ak dah ngantuk nie, kay babai. miss u super junior very much.... hehehehe....

Saturday, 3 December 2011

Aku yang sedikit bengang....

Hari nie lepas jer kelas BEL, ak terus balik kolej sbb kwan2 ak sume nak tukar pkaian baru kitorang pegi tgk wayang. then, around pkul 12.30 la kitorang berenam baru bertolak. semangat weh, nak tgk breaking dawn punyer pasal. aku dah tgk dah dgn along ak kat jusco bukit raja. so, ak tak la brapa excited sgt, bese-bese jela. hehehehe.

pastu, nak murah punyer naik la bas seranas ke Klang.

last2 tak jadi gi jusco. kitorang dah tersesat kat mane tah pon ak tak taw. ak redah the store jer sbb kat sana pon ade jugak wayang. so, naik la tingkat atas skali nak beli tiket kan. mase tu pon ak bengang agi, nak murah kitorang kuarkan kad matrik. nak taw pe india pompuan tu cakap??? criter nie baru agi, so kad pelajar tak boleh digunekan agi selama 2 minggu utk criter. selama ak hidup nie lah kan, yg ak taw, criter baru akan ditayangkan selama 2 minggu pon. tak paham ak heh.

balik tu pulak hujan lebat. memang syok sgt2 la heh. dgn sejuk nyer. memang lena r tido smpai sengguk2 ak lam bas mse otw balik ke shah alam. nnti ak nak tgk citer ombak rindu pulak. roommate ak ckp citer tu best sgt2. cam english nyer citer. ntah betol ke ntah tak dia tu nyer story. tpi ombak rindu nyer novel memang best pon. tak puas ak bace. asyik duk ulang2 smpai 3 buku siri fauziah ashaari tu. best giler....

ok la. smpai kat sni je kot dulu ek. nnti citer len pulak. huhuhu.

Friday, 2 December 2011

Blog Baru..... kekekekeke....

Nie blog baru ak... yg lme dh mati lme dh... huhuhuhu... so, new blog, new story rite.... yeah, and new life... 


Yg aku nak citer ari nie, aku nie insomnia sket. siang besenyer ak tido cam kelawar. mlm pulak ak berjage macam burung hantu. nak jadikan citer smlam aku tido la pkul 6.17 pagi lpas subuh. tapi mlam sebelum tu dah jnji dgn team members ak nak gi lawat tapak site. kitorang kena wat satu report sal water supply and drainage system. so, one of team member nie mai bilik ak, kjutkan ak lam pkul 10 pagi gitu la. then, ak pun bersiap pape yg patut. bila pukul 11.16 pg kitorang dah sampai kat tempat site tu and start research tu lam pukul 11.45 pg jgak la. banyak la yg ak blajar hari nie kiranyer kan2x. 


mule-mule tu turun kat basement sbb nak tengok tangki utama. mase first time ak pergi tempat tu, ada la sorang pakcik ni kire macam technician la bagi keterangan kata ada 2 jer tangki nyer. bila ak gi second time tengok sndiri, lain pakcik pulak kata ada 3 tangki and yg ak nmpak mmg ada 3 tangki pon. hohoho. sedikit bengang di situ, sabo jela, nak wat camne agi orang tua. sudah jer amik gambar and statement dari pakcik yg baru nie, kitorang naik lif sampai tingkat 4 pulak untuk tengok subtank yg ada kat puncak bangunan tu. tapi tak habis kat situ taw, kitorang kena panjat gune tangga pulak. punyer la gayat ak nie memang tak boleh tengok bawah. kawan ak punyer selamba berjalan ke sana ke sini, jeles sungguh dgn keberanian diorang tu. hahahaha. 


habis jer penerangan kat atas tu, kitorang kena turun balik kat basement sbb terlupe nak tnya psal tangki bomba. tangki tu sebelah jer dgn tangki utama tadi. agak bengong di situ and kitorang terpaksa akui nyer. hehehe. sian kat pakcik Kamarul namenyer. masuk jer bilik tu, ak terus nak terbersin, ntah berapa tan agaknyer tebal debu lam tu. +.= 


tugas ak nie jadi jurufoto. bkan pe ak mlas nak menyalin. kekekeke. so easy work tu yg ak nak buat sgt. alahai, senang jer kita record sudey, rite kan2x. agak lama lam bilik tu sbb tangki bomba nie agak rumit benonyer, baru ak taw. kitorang cube-cube bodek pakcik tu nak mintak report bulanan sal tangki-tangki nie, bak kate lecturer ak lah, "selagi awk boleh hunggah tu, awk hunggah habis-habis". so, we did it and this uncle nie sudi give us cooperation. mmg appreacited la sgt kat pakcik Kamarul nie kan2x. siap dpat pelan bangunan tu lagi, sangat detail. tq pakcik. hehehehe.


huhuhu. balik tu kitorang singgah lam tempat tu. hehehe. ak sajer x nak bagi taw, tempat team ak wat keje tu shopping mall. so, sempat la ak beli kasut 2 pasang sbb ade sale. best kan shopping tambah-tambah pulak duit parents ak baru wat masuk. mmg heaven la kan2x. hahaha. dah tu balik, makan dulu kat seksyen 2 sampai pukul 3. sampai- sampai kat kolej kena pegi kelas pulak pukul 4. huhuhu. penat tu mmg tak terkata la kan. dah la kelas tu sampai pukul 6. sabo jela den nie. huhuhu.


malam tu pulak, name pon penat kan lepas isyak tu sharp 8.30 sbb kat Shah Alam nie isyak nyer awal sket la, terus ak tertido sampai la pukul 1.30. terjage pagi-pagi buta nie mmg habit ak da. nak dijadikan citer nyer, ak nie pernah la kena saman sbb brangan letrik x berdftar. yerla, ak x gune wat ape ak berdftar kn, so ak simpan la bawah lubang loker tu. mlm ntah biler ntah ade spotcheck nie, kakak2 Jpk kolej Anggerik yg prasan bagus tu la. hbis sume bnde diorang nie korek taw. 


yg ak hangatnyer kat sini, ak dah ckp ak dah simpan elok2x iron tu sbb ak tak gune. but since diorang dah prasan bagus nie, diorang panggil officer tua tu suh la. haih, nk jer ak melawan officer tu, alah keje pembantu am jer berlagak macam bos besar lak. bapak ak tak berlagak macam tu pon. pirrrah. then, konon nyer yelah ak kena saman. ak nk citer di sini ialah sbb ak tertido kan, ak x pegi pon utk selesaikan saman tu. dah la hari nie jer urusan tu. argh!!!!! serabut pale otak ak jer duk pikir sal nie. 


tak habis agi sem nie, ak dah sibuk cari rumah sewa. hehehehe. hurm, pe lagi nyer nak citer nie???? smpai kat sini jer la kot. nnti ak story agi yer. hehehehe.