Sunday, 22 December 2013

Sehari Suntuk

Kalau semalam ni boleh dikatakan tiada masa langsung untuk diri sendiri... Semua masa ditumpukan kepada assignment terakhir seperti construction technology, building design dan building pathology... Sehari suntuk akan berada di fakulti untuk kerja-kerja group ni.... Sekarang ni pon ramai dah kawan-kawan yang mula demam dan sakit sebab tak tahan dengan tekanan sekarang... Dahlah makin dekat dengan exam... Mintak-mintak agar semua perkara ni dipermudahkan... 

Pastu kan alhamdulillah dengan rezeki Allah... Lin masih menunggu keputusan untuk bantuan zakat... Sementara Lin menunggu keputusan tu, kepala pun berpusing mana nak cari duit lebih ni... Allah hantar korang untuk jadi Customer Lin... Sesiapa yang mempercayai Lin, Lin ucapkan terima kasih banyak-banyak... Masih baru dalam bidang ni... Hehehe... Saban waktu duk tenung drawing building plan... Sekarang ni asyik duk kira stok... Alhamdulillah... Rezeki yang tidak di sangka-sangka jugak tu... Debit kredit pon dah makin baik... Kalau dulu memang tak minat mane akaun ni... Hehehe...

Sedikit pendapatan yang boleh menolong keluarga buat sementara.... alhamdulillah... kerja design dah submit dan ditampal semalam... orang-orang yang lalu tu boleh tengok-tengok hasil kerja kitorng semalam...



ni yang board yang lin buat...


Saturday, 14 December 2013

Page Shuklin 'Ailin Shop


Semenjak menjadi agen dropship ni, semakin sibuk pulak… Kena handle page yang baru dibuat… Nak handle blog ni lagi… Semakin serius duk menulis untuk menamatkan cerita seindah cintamu… Seindah Cintamu mungkin hanya tinggal lagi 2 bab untuk diletakkan dalam blog itu dan selebihnya Lin akan hantar untuk jadi manuskrip… Tapi sebelum lin hantar tu, kakak lin yang sulong akan menapis sebarang kesalahan dan kesilapan atau bahagian fantasi yang tidak logik tu…

Haaaa…. Lin ada buatkan page untuk Shuklin ‘Ailin Shop… Untuk menayangkan apa sahaja barang-barang yang Lin jualkan… Kalau letak kat sini, Lin rasa macam serabut pulak… Blog ni lin buatkan untuk publish lin punye penulisan… Jadi Lin buatkan page facebook untuk berniaga… Transfer yang kat sini masuk page facebook… Korang silalah, sudilah like page baru lin tu… Heheheh…. Korang kalau nak beli product Cathy Doll yang lin jual, meh ler beli dari Lin… Lin jual murah je… Kalau tak percaya, korang cubalah banding kan harga yang Lin jual dengan orang lain jual… Serius diorang jual lagi mahal… Heheheh…



Semuanya sebab kekangan masa… Pastu nak examnya tak lama lagi… Assignments semua dah nak sampai dateline… Minggu depan dah dateline sebenarnya… Maknanya bakal stay up hingga ke pagi di Fakulti Seni Bina, Perancangan dan Ukur (FSPU), UiTM Shah Alam… Apa lagi yang Lin nak story ek…

Dulu kakak lin yang second tu dia tak pernah bising kalau lin cerita kat dia yang lin tak tido malam kalau berada di FSPU… Sampailah lin bawak dia pergi FSPU temankan Lin buat kerja hingga ke pagi… Last-last pukul 4 pagi dia dah ajak lin balik sebab mengantuk… Macam tulah budak course Lin, stay up sampai subuh, kelas start pukul 8.30 pagi… hahahaha…

Korang tak percaya??? Try lah datang ke fakulti lin, malam-malam kan macam pesta dah kitorang ni… tapi best tahu… Nak-nak bila boleh siapkan board (Kitorang panggil board, korang panggil poster kot) saiz A0, saiz A1… Pastu tampalkan kat laluan student… Rasa bangga tahu bila hasil kerja kita dipublish…

Nilah hasilnya korang… Ni yang Lin buatkan mase semester lepas… Dalam kerja group design ni, lin incharge bahagian board atau poster… Masing-masing sudah ada bahagian masing-masing… Izzat dan Raimi tu bahagian Autocad & Render… Mawani dan Badriah tu bahagian report… Lin bahagian board… Hehehe...






Wednesday, 11 December 2013

Cathy Doll Magic Cream Set Murah

Cathy Doll Magic Cream Set Murah!!!!


Magic Cream + Armpit Scrub
**RM 60 (WM) & RM 65 (EM)**
FREE postage…


Magic Cream + Armpit Toner
**RM 60 (WM) & RM 65 (EM)**
FREE postage…


Magic Cream + Mahad Camu Gluta
**RM 60 (WM) & RM 65 (EM)**
FREE postage…


Magic Cream + Firming Sauna
**RM 65 (WM) & RM 70 (EM)**
FREE postage…


Magic Cream + Choo Shower Gel
**RM 70 (WM) & RM 75 (EM)**
FREE postage…


Magic Cream + Boya Skin
**RM 60 (WM) & RM 65 (EM)**
FREE postage…


Magic Cream + Armpit Scrub + Armpit Toner
**RM 90 (WM) & RM 100 (EM)**
FREE postage…


Magic Cream + Armpit Scrub + Mahad Camu Gluta
**RM 90 (WM) & RM 100 (EM)**
FREE postage…


Magic Cream + Armpit Scrub + Firming Sauna
**RM 95 (WM) & RM 105 (EM)**
FREE postage…


Magic Cream + Armpit Scrub + Choo Shower Gel
**RM 100 (WM) & RM 110 (EM)**
FREE postage…


Magic Cream + Armpit Scrub + Boya Skin
**RM 90 (WM) & RM 100 (EM)**
FREE postage…


Magic Cream + Armpit Toner + Mahad Camu Gluta
**RM 90 (WM) & RM 100 (EM)**
FREE postage…


Magic Cream + Armpit Toner + Firming Sauna
**RM 95 (WM) & RM 105 (EM)**
FREE postage…


Magic Cream + Armpit Toner + Choo Shower Gel
**RM 100 (WM) & RM 110 (EM)**
FREE postage…


Magic Cream + Armpit Toner + Boya Skin
**RM 90 (WM) & RM 100 (EM)**
FREE postage…


Magic Cream + Armpit Toner + Boya Skin
**RM 90 (WM) & RM 100 (EM)**
FREE postage…


Magic Cream + Mahad Camu Gluta + Choo Shower Gel
**RM 100 (WM) & RM 110 (EM)**
FREE postage…


Magic Cream + Mahad Camu Gluta + Boya Skin
**RM 90 (WM) & RM 100 (EM)**
FREE postage…


Magic Cream + Firming Sauna + Choo Shower Gel
**RM 105 (WM) & RM 115 (EM)**
FREE postage…


Magic Cream + Firming Sauna + Boya Skin
**RM 95 (WM) & RM 105 (EM)**
FREE postage…


Magic Cream + Choo Shower Gel + Boya Skin
**RM 100 (WM) & RM 110 (EM)**
FREE postage…


Tuesday, 10 December 2013

CATHY DOLL Mahad Camu Gluta Serum Foam Cleanser


CATHY DOLL Mahad Camu Gluta Serum Foam Cleanser

**RM 32 (WM) & RM 36 (EM)**
Including postage…

100g

Woww!!
Serum ini dipenuhi dengan 3 bahan-bahan semula jadi, lakoocha, Camu Camu dan Glutathione yang membantu menggalakkan mencerahkan kulit. Penggunaan harian akan membantu mengurangkan kedutan dan bintik-bintik hitam pada kulit. Ia melembapkan dan mencerahkan muka.
  


Lakoocha membantu mengurangkan pengeluaran melanin dalam kulit sambil Camu Camu dipenuhi dengan Vitamin C lima puluh kali ganda lebih daripada buah-buahan biasa. L-Glutathione membantu melawan radikal bebas yang berbahaya kepada kulit.

Cara Penggunaan:
Tuangkan sedikit serum ke tapak tangan anda dan gosok perlahan-lahan di seluruh muka anda.

Shuklin 'Ailin Shop
Hotline : 014-5486702
(sms/whatsApp/Wechat)

La Bourse Speedy Hair Nourishing Superior Hair Tonic Essence


La Bourse Speedy Hair Nourishing Superior Hair Tonic Essence

**RM 38 (WM) & RM 42 (EM)**
Including postage…


-45ml

Concentrated formula with Ginseng and D-Panthenol Hair Growth Acceleration Tonic. Reduce hair loss. Ginseng Herbal and D-Panthenol Formula.

Help nourish the hair roots and scalp. Accelerate the production of new hair from Ginseng Extract which helps stimulate blood circulation under the scalp. Accelerate a better proliferation of hair including nourish and strengthen the hair, not to fall.


Shuklin 'Ailin Shop
Hotline : 014-5486702
(sms/whatsApp/Wechat)

La Bourse Hair Repair Treatment


La Bourse Hair Repair Treatment

**RM 43 (WM) & RM 48 (EM)**
Including postage…


(With Horse Tail Extract +ginseng Extract And D-panthenol)

Hair Fermentation Treatment for weighted hair, not dry, not easily damaged Take care and restore the hair with LABOURSE Hair Fermentation Treatment that contains a mixture of Horsetail Herb, Ginseng, and D-Panthenol that directly repair anddeeply nourish the hair. Your hair will be recovered to be soft and flow, weighted hair, not to fall, not split end and not dry. Shiny and healthy hair from root to tip.

Shuklin 'Ailin Shop
Hotline : 014-5486702
(sms/whatsApp/Wechat)

Monday, 9 December 2013

Cathy Doll Raise Your Hand Up *Armpit Whitening Toner*


Cathy Doll Raise Your Hand Up *Armpit Whitening Toner*

**RM 32 (WM) & RM 36 (EM)**
Including postage…

120ml

**Whitening & Pore Reducing Armpit Toner**
Anda tidak perlu lagi rasa malu atau segan untuk mengangkat tangan mendedahkan ketiak kerana warna kulit yg tidak sekata....Dengan menggunakan Cathy Doll Raise Your Hands Up dapat menghilangkan cela bawah lengan anda.

KELEBIHAN PRODUK :
#Mampu mencerahkan serta memutihkan area bawah lengan / underarms.
#Mampu membersihkan serta memberi kelembapan di bahagian underarms / bahagian pelipat kaki / siku.

Boleh digunakan selepas bercukur samada di bahagian kaki mahupun ketiak.Ia akn melambatkan proses pertumbuhan bulu ketiak & merapatkan liang roma malah akan melicinkan permukaan tersebut.#Mengurangkan bau yg kurang menyenangkan.

FUNGSI :
#Mencerahkan bahagian bawah kulit & tempat2 tersembunyi
#Membersihkan sel-sel kulit mati serta memperlambatkan pertumbuhan bulu
#Melembabkan kulit
#Melicinkan kulit serta sekatakan warna kulit
#Mengurangkan serta menghilangkan bau badan yg kurang enak.

Shuklin 'Ailin Shop
Hotline : 014-5486702
(sms/whatsApp/Wechat)

La Bourse Hair Treatment With Garlic Exstract


La Bourse Hair Treatment With Garlic Exstract 

**RM 45 (WM) & RM 48 (EM)**

Including postage…




Stay LONGER with Hair Repair Treatment...

**Hair Repair Treatment with Garlic Exstract**
Rawatan untuk rambut supaya tidak kering, tidak mudah rosak dan menjaga serta memulihkan rambut mengandungi campuran Bawang putih Herba Ginseng dan D-Panthenol yang secara mendalam menyuburkan rambut
yang rosak @ tidak bermaya pulih menjadi lembut dan beralun tidak bercabang dan tidak kering. Rambut anda menjadi berkilat dan sihat.

Shuklin 'Ailin Shop

Hotline : 014-5486702

(sms/whatsApp/Wechat)

CATHY DOLL Firming Sauna Bath Gel


CATHY DOLL Firming Sauna Bath Gel

**RM 36 (WM) & RM 40 (EM)**
Including postage…


 (320 ml)
Krim mandian yang harum dan wangi yang dapat menyelesaikan masalah lemak yang tebal selulit dan kulit kasar. Bagi anda yang mempunyai masalah selulit dan yang ingin menurunkan berat badan dan mengurangkan saiz ditempat yang tertentu akan dapati hasil yang berbeza sebelum dan selepas menggunakan mandian ini.
Dengan exstract pemecah lemak yang dapat memecahkan lemak ditempat yang tidak diingini.


-->>Fungsi
* Membakar lemak dengan cepat.
* Membantu memecahkan selulit dan menghilangkan tanda-tanda selulit. Mampu mengecilkan :
1. Lengan
2. Punggung
3. Pinggang
4. Perut

-->>Cara penggunaan :
Gosok gel di kawasan yang berlemak. Sapu dan gosok selama 10-15 minit kemudian bilas dengan air bersih.

Shuklin 'Ailin Shop
Hotline : 014-5486702
(sms/whatsApp/Wechat)

La Bourse Essential Tonic Conditioner


La Bourse Essential Tonic Conditioner
**RM 40 (WM) & RM 44 (EM)**
Including postage…

250 ml

With Horse Tail Extract, Ginseng Extract & D-panthenol

HAIR REVIVAL & STRENGTHENING Hair Conditioner for deeply nourishment Nourish the hair to be more perfect with LABOURSE Hair Conditioner with the value of Herbs. Help stimulate the blood circulation under the scalp. Strengthen the hair roots. Accelerate hair growth, faster long hair, soft and smooth hair, flowing hair, not fuzzy, well weighted hair and healthy. It is recommended to use with hair growth acceleration shampoo for more effective.

Shuklin 'Ailin Shop
Hotline : 014-5486702
(sms/whatsApp/Wechat)

La Bourse Hair Serum & Crystal Hair Serum


La Bourse Hair Serum & Crystal Hair Serum
**RM 36 (WM) & RM 40 (EM)**
Including postage…


30 ml
With Sunscreen & Vitamin E, Jojobar Oil Hair Treatment For Damaged And Split-end Hair

Anti-sunlight Serum Vitamin E + Jojobar Oil To nourish and prevent your beloved hair to get weighted, not dry including protecting from sunlight and pollutions, not sticky. Have good smell. You shall feel the amazing changes when only use for the first time.
With additional Sunscreen & Vitamin E gives an extra shine for your hair. Immediately softer, visibly smooth at the first application and remains in the hair without stickiness and oiliness. Bringing your hair a naturally beautiful and healthy look.

La Bourse Essential Tonic Shampoo


La Bourse Essential Tonic Shampoo - 300ml
**RM 38 (WM) & RM 42 (EM)**
Including postage…



With Horse Tail Extract, Ginseng Extract & D-Panthenol

* Formulated with Horse Tail Extract, Ginseng, D Panthenol and Vitamins
* Cleanses and conditions hair, hair roots and scalp while enlarging capillary blood vessels and activate hair papillae to stimulate hair growth and protect hair loss.
* Keeps away dandruff and scalp itch.
* Suitable for both men & women.


Shuklin 'Ailin Shop
Hotline : 014-5486702
(sms/whatsApp/Wechat)

Cathy Armpit & Bikini Line Scrub

##Cathy Armpit & Bikini Line scrub##

**RM 32 (WM) & RM 36 (EM)** per tube
Including postage…


Ia dapat mencerahkan / membuang sel kulit mati di bahagian celahan paha & bawah lengan...Ia di datangkan dlm bentuk krim....

Malah di dalamnya terdapat Essence Sakura & juga L-Glutathione...
Ia dapat membantu menyingkir, memutih & membuang sel2 kulit mati & dapat mencerahkan kembali kulit di bahagian armpit & bikini area yg kasar....

Cara menggunakannya :
#Sapu perlahan-lahan scrub di bahagian ampit / bikini area...Sapu & biarkan seketika dlm 5-10 mini & kemudian boleh dibilas...
***Boleh di gunakan sekerap mana yang anda suka....Ianya sangat lembut & tidak merengsakan kulit****

Shuklin 'Ailin Shop
Hotline : 014-5486702
(sms/whatsApp/Wechat)

Cathy Choo Shower Gel (24K + Gluta + Placenta)

Cathy Choo Shower Gel (24K + Gluta + Placenta)

**RM 40 (WM) & RM 44 (EM)**
Including postage…


Shower gel ni mengandungi 3 bahan utama yang penting untuk kulit;


·        24 K GOLD (anti penuaan dan awet muda)
·        GLUTHATHIONE (gluta ni memutihkan kulit)
·        PLACENTA (melembab, menganjal dan  melicinkan kulit dan  membantu peredaran darah dengan  baik)
·        Memulihkan kulit kusam dan kasar
·        Mencantik dan melembutkan kulit kasar pada sekitar siku, lutut, celah paha dan pelipat
·        Menjadikan kulit lebih licin, lembab dan cerah
·        Membantu peredaran darah dengan baik
·        Packaging yang sangat cantik dan menarik

LIHAT KESAN PENGGUNAANNYA DALAM MASA 18 HARI SAHAJA

CATHY CHOO SHOWER GEL - (24K GOLD+ GLUTHATIONE +PLASENTA)
750ML

Shuklin 'Ailin Shop
Hotline : 014-5486702
(sms/whatsApp/Wechat)




BOYA SKIN MASK GLUTA

Boya Skin Mask Gluta

**RM 32 (WM) & RM 36 (EM)**
Including postage…


(ORIGINAL PRODUCT FROM KOREA)
Boya Skin Mask Gluta Q10 adalah formulasi terbaru untuk menjadikan kulit putih kemerah-merahan (merah jambu). Ia juga berupaya mengurangkan kedutan, bintik-bintik hitam, jerawat dan masalah kulit yang lain.

Gel tidak melekit ini didatangkan dengan kepekatan Q10 glutathione dan perbezaan akan nampak ketara dari penggunaan yang pertama. Lihat keajaibannya secara jelas dalam masa 7 hari!

>>KELEBIHAN BOYA SKIN MASK GLUTA Q10 :
* Menjadikan kulit putih kemerah-merahan (merah jambu). Ia juga berupaya mengurangkan kedutan, bintik-bintik hitam, jerawat dan masalah kulit yang lain.
* Gel tidak melekit ini didatangkan dengan kepekatan Q10 glutathione dan perbezaan akan nampak ketara dari penggunaan yang pertama.
* Lihat keajaibannya secara jelas dalam masa 7 hari!
* Menyerap Gluta terus ke dalam kulit anda.
* Mengembalikan keremajaan kulit dan mencerahkan hanya dalam masa 7 hari.
* Memurnikan dengan menahan melanin serta menyegarkan.
* Mengurangkan kedutan, mengelak jerawat dan jeragat.
* Terbukti sangat baik untuk kulit

>>CARA PENGGUNAAN :
Bersihkan tubuh terlebih dahulu dan dilap kering. Sapukan gel ke badan dan wajah sebelum tidur. Tidak perlu dibilas. Gunakan secara berterusan selama 7 hari.



Shuklin 'Ailin Shop
Hotline : 014-5486702
(sms/whatsApp/Wechat)

La Bourse Mineral Water Facial Spray

La Bourse Mineral Water Facial Spray

**RM 35 (WM) & RM 40 (EM)**
Including postage…



Spray yang dapat menjadikan kulit muka anda segar, lembab, licin, menghilangkan kedut dan garisan pra matang di sekitar muka dan memberi nutrisi kepada kulit muka anda.
Kandungan air mineral tulen semulajadi, collagen dan extract aloe vera.

-->>Cara guna:
Hanya spray di muka after make up@ bila anda ingin menyegarkan muka anda akan rasai nyaman dan menyejukkan dan menyeharkan kulit muka anda serta merta.



Khasiat:
1-Cepat meresap dalam kulit dan meninggalkan kesan yang menyegarkan
2-collagen akan meresap dalam kulit dan memberi kesan pemulihan sel kulit
3-pemulihan yang berpanjangan akan menjadikan kulit sihat glowing dan berseri

KANDUNGAN MINERAL WATER, GLYSERIN, TOCOPHERYL ACETATE, ROSSA CENTIFOLIA FLOWER WATER, METHYLPARABEN, DISODIUM EDTA, ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT, COLLAGEN

Shuklin 'Ailin Shop
Hotline : 014-5486702
(sms/whatsApp/Wechat)

La Bourse Hair Treatment With Coffee Exstract

La Bourse Hair Treatment With Coffee Exstract 

**RM 45 (WM) & RM 48 (EM)**
Including postage…

Stay LONGER with Hair Repair Treatment...

**Hair treatment with coffee exstract**
Rawatan untuk rambut supaya tidak kering, tidak mudah rosak dan menjaga dan memulihkan rambut mengandungi campuran coffee dan collagen secara  mendalam menyuburkan rambut yang rosak @ tidak bermaya pulih menjadi rambut lembut dan beralun tidak bercabang dan tidak kering. Rambut anda menjadi berkilat dan sihat.


Shuklin 'Ailin Shop
Hotline : 014-5486702
(sms/whatsApp/Wechat)