Recent Posts

Saturday, 22 February 2014

Tempahan Kain Sutera

Sekarang ni banyak corak yang cantik untuk dipakai pada hari raya, majlis formal dan sebagainya... Kain sutera exclusive asli dari Terengganu...

Untuk tempahan boleh pm saya 014-5486702 sms/wechat/wassap.... untuk serius buyer sahaja...

P/s: jika tiada kepentingan atau pembelian, tlg jgn ganggu pemilik no yg tertera di atas... tq...

















Wednesday, 29 January 2014

Praktikal Di MBKT

Baru hari ni Lin nak update blog ni... Agaknya debu blog dah tebal mana dah agaknya kan... hehehe... Hari ni hari Selasa, maknanya dah seminggu Lin berpraktikal di MBKT ni.. Lin praktikal di Jabatan Penyelenggaraan Bangunan.... Jabatan ni betul-betul bersebelahan dengan kolam renang... Jangan risau, Lin tak mengintai orang mandi or berenang.... hahahah....

Kolam renang pulak bersebelahan dengan KFC… Apa maknanya itu…. Hehehe… Tapi takdelah pulak Lin pergi makan KFC tu… Tengok dari dekat sudahlah… hahaha…

Alhamdulillah, pegawai-pegawai sini semuanya ramah dan mesra… boleh dikatakan hari-hari jugaklah Lin dan bad dibawa lawat tapak projek bawah MBKT… Hari-harilah buku log praktikal penuh kot… Kenapa kot tu??? Sebabnya tak tulis lagi, cuma tanda apa yang lin buat hari hari je… Matilah kalau lecturer datang main serbu baru kalut nak buat… apa nak jadilah dengan Lin ni kan…. Hehehe…

Cerita semalam adalah Lin pergi lawat satu tapak ni… Kawasan ni di panggil Perumahan Kondo Rakyat… Pastu dapatlah berkenalan dengan 2 orang pegawai dari Kementerian Perumahan Kesejahteraan Tempatan… Puan Asiah dan Puan Hayati…. Peramah betul diorang ni… Siap bercerita asal dan mana diorang pernah belajar… Puan Asiah tu juga alumni UiTM Shah Alam… Syok jugak bila dapat jumpa senior kita ni… Hehehe…

Kat sini banyak perkara atau Lin patut sebut ILMU, yang dapat sepanjang seminggu Lin berada di jabatan ni… Setiap kali orang tanya berapa lama praktikal ni, Lin hanya jawab sebulan je… Semua kata macam sekejap sangat praktikalnya… Tak mengapalah, sekejap pun dapat jugak sedikit ilmu kan… 23 Februari ni tamatlah latihan praktikal Lin… Penat rupanya kerja ni… Sampai pegawai kat sini pernah tanya Lin, antara kerja dengan belajar yang mana Lin pilih… Lin jawab belajar lagi Lin pilih… hehehehe…. Penatnya, balik praktikal mandi sembahyang semua terus baring tido…. Hehehe… Penat sangat kononnya…. Hehehehe….

Monday, 13 January 2014

Ucapan Ikhlas Dari Hati Lin

Bila telefon makin slow, lin pon membuat proses mencuci segala benda alah dalam telefon ni untuk meringankannya kembali. Dalam proses membuang meseg2 yang banyak dan berat makan space telefon ni baru lin teringat kawan lin pernah pesan segala order dan pembelian orang kena simpan. Bila lin check balik lin dah delete hampir keseluruhannya. Masa tu jadi sedih sangat sebab meseg yang lin buang tu adalah meseg pembelian dan pertanyaan customers lin...

Gatal sangat tangan nikan nak pergi buang semua benda alah dalam telefon ni. Games yang berat2 tu xde plak lin nak unistall. Penyesalan yang tiada berkesudahannya. Last2 lin dah separuh hati dah dengan kekecewaan diri ni terjumpalah meseg customer lin yang dah kebawah sebab yelah lepas dapat barang tu tak meseg dah lepas tu. Jadi meseg baru mentenggelamkan meseg lama. Tak mengapalah, hati kembali terpujuk bila last2 ada lah jugak meseg customer yang masih lin simpan. Haih lega hati lin...

Terima kasih lin ucapkan kepada sesiapa yang membeli apa2 barang yang lin promotekan di dalam blog ini.... 



Saturday, 11 January 2014

Sutera Exclusive Dari Terengganu

Seperti yang korang tahulah jugakkan. Sutera Exclusive Terengganu ada ciri-ciri yang tersendiri dan sangat cantik bila kain pasang ini dibuat baju. Terutamanya untuk majlis formal. So, dia mintak lin tolong promotekan kain sutera exclusive yang dia usahakan ini. 

Sebelum tu lin nak terang dulu sebab kalau ada pembaca blog ini berminat dan berkenan kepada corak kain sutera exclusive yang lin tayangkan di bawah. Sesiapa yang berminat bolehlah membuat tempahan kepada lin. Sesiapa yang nak buat tempah tu kenalah cepat sebab lin akan periksa stok daripada dia dan jika stok itu tiada, perlu ambil sedikit masa untuk mempersiapkan corak kain sutera exclusive tersebut. Untuk menunggu pesanan separuh dari harga kain sutera itu perlu dibayar sebagai deposit dan apabila kain itu sudah siap, sebelum diposkan perlulah membayar baki harga kain tersebut. Jika tempahan yang dibuat mempunyai stok, maka untuk membelinya hendaklah membayar harga kain tersebut sebelum diposkan. Hanya serius buyer sahaja yang akan dilayan.

Boleh pm lin di talian ini 014-5486702 untuk membuat tempahan.











Sutera Crepe Dari Terengganu

Seperti yang korang tahulah jugakkan. Sutera Terengganu ada ciri-ciri yang tersendiri dan sangat cantik bila kain pasang ini dibuat baju. Terutamanya untuk majlis formal. So, dia mintak lin tolong promotekan kain sutera yang dia usahakan ini. 

Sebelum tu lin nak terang dulu sebab kalau ada pembaca blog ini berminat dan berkenan kepada corak kain sutera yang lin tayangkan di bawah. Sesiapa yang berminat bolehlah membuat tempahan kepada lin. Sesiapa yang nak buat tempah tu kenalah cepat sebab lin akan periksa stok daripada dia dan jika stok itu tiada, perlu ambil sedikit masa untuk mempersiapkan corak kain sutera tersebut. Untuk menunggu pesanan separuh dari harga kain sutera itu perlu dibayar sebagai deposit dan apabila kain itu sudah siap, sebelum diposkan perlulah membayar baki harga kain tersebut. Jika tempahan yang dibuat mempunyai stok, maka untuk membelinya hendaklah membayar harga kain tersebut sebelum diposkan. Hanya serius buyer sahaja yang akan dilayan.

Boleh pm lin di talian ini 014-5486702 untuk membuat tempahan.











Batek Cotton Lukisan Terengganu

Yang macam semua tahulah kan. Lin kan asal dari Terengganu. So lin ada sorang kawan ni yang sedang membuat bisnes batek. Seperti yang korang tahulah jugakkan. Batek Terengganu ada ciri-ciri yang tersendiri dan sangat cantik bila kain pasang ini dibuat baju. Terutamanya untuk majlis formal. So, dia mintak lin tolong promotekan kain batek yang dia usahakan ini. 

Sebelum tu lin nak terang dulu sebab kalau ada pembaca blog ini berminat dan berkenan kepada corak kain batek yang lin tayangkan di bawah. Sesiapa yang berminat bolehlah membuat tempahan kepada lin. Sesiapa yang nak buat tempah tu kenalah cepat sebab lin akan periksa stok daripada dia dan jika stok itu tiada, perlu ambil sedikit masa untuk mempersiapkan corak kain batek tersebut. Untuk menunggu pesanan separuh dari harga kain batek itu perlu dibayar sebagai deposit dan apabila kain itu sudah siap, sebelum diposkan perlulah membayar baki harga kain tersebut. Jika tempahan yang dibuat mempunyai stok, maka untuk membelinya hendaklah membayar harga kain tersebut sebelum diposkan. Hanya serius buyer sahaja yang akan dilayan.

Boleh pm lin di talian ini 014-5486702 untuk membuat tempahan.

Jenis A




Jenis B